Κινητικότητα ΤΩΡΑ

Ο Φλοξ μπερδεύεται με τις λέξεις. Διαφορετικά ερμηνεύει το νόημα και διαφορετικά του προκύπτουν στην πορεία. Κάποιος να βοηθήσει…

Φλοξ 2

Το χαριτωμένο μου που ανοιγοκλείνει τα ματάκια του σαν τρομαγμένο κουνούπι κάθισε στην καρέκλα του υπουργού και βρόντηξε ο τόπος. Άνοιξε το λεξικό και έψαξε να βρει μια λέξη πουτανιάρα, φουλ στο μυστήριο, να τη ρίξει στην κοινωνία και να μας στείλει όλους στον ψυχίατρο.

Τι σημαίνει κινητικότητα χρυσό μου; Πες τα πράγματα με τ΄όνομά τους να συνεννοηθούμε οι απολυμένοι μεταξύ μας. Κινητικότητα σημαίνει σε βουτάω στη κολυμπήθρα βαπτιστήρι μου, τσιμπάω τα ψηφαλάκια τα γλυκά, σε διορίζω στο δημόσιο ευλογημένο μου, να χαρώ το λαδάκι που έριξα στη κεφαλή σου και μετά σε στέλνω στον παπά για διάβασμα.

Οι συγγένειες, σου λέει ο ακριβοδίκαιος, δεν είναι κριτήριο. Πρέπει να διαθέτει προσόντα το δημοσιο – υπαλληλάκι. Σωστός και ξηγημένος ο άρχοντας. Τόσα χρόνια γλυκάνανε τον κοσμάκη με ρουσφέτια και τώρα φτύνουνε την καραμέλα. Τρέξανε σορόπια από τα χειλάκια τους, κολλήσανε οι βρωμόμυγες στα μουστάκια, μέχρι που ήρθαν οι Γερμαναράδες να τραβήξουν το αυτάκι μας.

Ας μη είμαι σκληρός. Μπορεί η συνείδηση να ξύπνησε από το βαθύ λήθαργό της. Μπορεί οι τύψεις και οι ενοχές να τάραζαν τον ύπνο του. Άλλωστε τι φταίει ο σωτήρας του έθνους; Τόσα χρόνια έπαιζε το παιχνίδι του Μαυρογιαλούρου κι έτρωγε μούντζα ξεγυρισμένη. Τώρα επιτέλους έβαλε κώλο σε καρέκλα υπουργική και δε θα χάσει την ευκαιρία να ρίξει κουμπουριά και να τραντάξει τον Ψηλορείτη…