Οι φιλενάδες

Υπάρχουν κάποια κορίτσια που περνάνε μόνα τους λαχταριστά σαββατοκύριακα καλοκαιριού. Όμορφα και μόνα ονειρεύονται τον ερχομό της αγάπης, αλλά…

Φλώρα 2

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, έρωτας, υποσχέσεις. Σαββατοκύριακα σημαίνουν εξορμήσεις σε καταφύγια αγάπης. Γεμίζεις μπαταρίες και επιστρέφεις μετρώντας πέντε θανάσιμες ημέρες δουλειάς μέχρι την επόμενη απόδραση από την πραγματικότητα.

Προσφορές για ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς. Φωτογραφίες ξενοδοχείων με κρεβάτια κολαστήρια και θέα το απέραντο γαλάζιο, μίνι μπαρ, ασύρματη σύνδεση, πιστολάκι για τα μαλλιά, σούπερ τιμές αλλά λείπει το πιο σημαντικό…κάποιος για να μοιραστείς μαζί του τον παράδεισο.

Δε βαριέσαι, είπα, θα πάρω τηλέφωνο τις φιλενάδες μου και θα φύγω για τριήμερο. Απογοήτευση. Αρνήθηκαν όλες για διαφορετικούς λόγους. Είμαι κουρασμένη. Είμαι άφραγκη. Έχω περίοδο. Έχω γκόμενο. Έχω ή είμαι, σκασίλα μου κι εγώ,  έκλεισα δωμάτιο για πάρτη μου σε νησάκι του Αργοσαρωνικού.

Μπήκα στο ξενοδοχείο φορώντας πλατύγυρο ψάθινο καπέλο, μαύρα γυαλιά ηλίου, μακρύ αέρινο φόρεμα και ζήτησα το κλειδί από τον υπάλληλο με στυλ χολιγουντιανής σταρ που αναζητά απεγνωσμένα στιγμές ηρεμίας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πρώτη φορά τολμώ να μείνω μόνη μου σε ξένο μέρος. Νιώθω περίεργα βλέμματα κολλημένα επάνω μου. Αμηχανία. Φόβος. Αν μου συμβεί κάτι; Θα το αντιμετωπίσω γενναία. Παίρνω βαθιά ανάσα και απομακρύνω τις δυσάρεστες σκέψεις.

Καλύτερα που δε βρήκα παρέα. Ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι είμαι ο καλύτερος φίλος του. Φόρεσα το μαγιό μου και κατέβηκα στην παραλία. Μοναξιά μου εσύ, ετοιμάσου για βουτιές και αντηλιακό με δείκτη υψηλής προστασίας.