Στάσου ακίνητος

 

Υπάρχουν πολλές μορφές διαμαρτυρίας. Ο Φλάβιος επέλεξε την «ακινησία» για να εκφράσει το δικό του αίτημα. Θα περάσει το μήνυμά του;

 

Φλάβιος 2

Ο εξυπνάκιας Φλοξ συνέχεια με στολίζει με διάφορους, όχι και τόσο κολακευτικούς, χαρακτηρισμούς: αναίσθητο, φοβιτσιάρη, θύμα του συστήματος, πουλημένο, βολεμένο κά. Συνήθως δε δίνω σημασία, αλλά κάποιες στιγμές ξυπνάει μέσα μου βάρβαρα ένστικτα. Ειλικρινά δε ξέρω πόσο θ΄αντέξω τη συμπεριφορά του.

Ο ίδιος παρουσιάζεται αγωνιστής για το δίκιο του λαού, αλλά μέσα στο σπίτι δεν τηρεί τους συμφωνημένους κανόνες και μονίμως μου φορτώνει τις δικές του δουλειές. Αδίκως διαμαρτύρομαι. Το μαλλιαρό τέρας πεισμώνει περισσότερο και έτσι αναγκαστικά υποχωρώ για να γλιτώσω τη γκρίνια του.

Σήμερα ήταν η σειρά του να σφουγγαρίσει το σπίτι. Μόλις έδειξα τον κουβά άρχισε τους θεατρινισμούς. Τάχα μου είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και πεθαίνει από την αγωνία του για τις πολιτικές εξελίξεις. Απόψε θα παρθεί η κρίσιμη απόφαση τη κυβέρνησης για το θέμα της ΕΡΤ και έχει στηθεί μπροστά στην τηλεόραση.

Εγώ έχω τσακίσει τη μέση μου από το σκύψιμο κι αυτός γεμίζει τον τόπο ψίχουλα και ακαθαρσίες. Φυσικά δε χάνει ευκαιρία να μου κάνει υποδείξεις. Ανάμεσα στα φοβερά που ξεστομίζει συμπεριλαμβάνεται και ο ενθουσιασμός του για ένα νέο είδος πολιτικής διαμαρτυρίας. Στην Τουρκία οι διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ στέκονται αμίλητοι και ακίνητοι μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις.

Και τότε σκέφτηκα κάτι καταπληκτικό. Το πρόγραμμα διακόπτεται για έκτακτο δελτίο. Ο Φλοξ καρφώνεται με αγωνία στην οθόνη. Εκείνη τη κρίσιμη στιγμή στέκομαι ακίνητος μπροστά στην τηλεόραση με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι. Λύσσαξε το τετράποδο καθώς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το θέαμα. Άρχισε τις φωνές και τις απειλές. Μάρτυς μου ο θεός δε κουνάω ρούπι από τη θέση μου, ούτε θα βγάλω άχνα. Αμίλητος θα τον κοιτώ μέχρι να τον τρελάνω.