Απόρρητο έγγραφο

Ο Φλοξ λαμβάνει από ανώνυμο αποστολέα απόρρητο κρατικό έγγραφο και ζητάει επειγόντως μετάφραση από τον Φλάβιο.

Φλοξ 2

Δε ξέρω ρε φίλε μου γερμανικά. Ανατριχιάζω και μόνο στο άκουσμα της γλώσσας. Απορώ πως συνεννοούνται μεταξύ τους. Τέλος πάντων, ζήτησα από τη Φλαβιάρα μετάφραση και μου ζάλισε το κεφάλι: «τι είναι αυτό και που το βρήκες…μη με ανακατεύεις θα με βάλεις σε μπελάδες».

Αποστολέας άγνωστος. Γλώσσα αλαμπουρνέζικα. Καταλαβαίνω μόνο τη λέξη, πάνω δεξιά στη σελίδα, με την ένδειξη ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Χέστηκα. Είμαι σίγουρος ότι έχω είδηση βόμβα στα χέρια μου και θα καεί ο κόσμος. Αφού δεν έπαιρνε με το καλό η Φλαβιάρα απείλησα με καταστροφές στον εργασιακό του χώρο και έβαλε μυαλό το πνεύμα αντιλογίας.

Μόλις άρχισε να διαβάζει τον βλέπω να αλλάζει χρώμα και να τρέμει σα φύλλο στον άνεμο. Πήγε να μου την κάνει αλλά κλείδωσα την πόρτα και παλουκώθηκε στη θέση του. «Ρίξε την μετάφραση, αργά και καθαρά, μην έχουμε κακά ξεμπερδέματα», του είπα και λύθηκε η γλώσσα του.

Είδηση βόμβα. Ελληνικέ λαέ ετοιμάσου για καινούργιο ολοκαύτωμα. Καταρχήν το έγγραφο απευθύνεται στον υπουργό οικονομίας – το κουρασμένο αγόρι με τις σακουλίτσες κάτω από τα μάτια που παραπονιέται ότι δεν έχει χρόνο, έχασε τους φίλους του και δεν μπορεί να πάει σινεμά. Αποστολέας Τρόικα. Θέμα μνημόνιο δηλαδή, να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλείψω λάδι.

Εντολή σαφής. Σεπτέμβρη μήνα, μετά τις γερμανικές εκλογές σκορδοκαΐλα μου, θα γίνει στις ελληνικές τράπεζες κούρεμα των καταθέσεων. Η Κύπρος στην πόρτα μας. Τι να κάνω και που να το πω; Τα τρία αρχηγόπουλα ξεσκονίζουν το τραπέζι στο Μαξίμου για την ΕΡΤ και στη Γερμανία στρώνουν λευκό τραπεζομάντιλο. Δηλαδή, αλλού τα σερβίτσια και αλλού η μάσα…