Να κλείσει ή να μη κλείσει;

Ο Φλάβιος έγραψε το ανώνυμο γράμμα που έλαβε ο Φλοξ και τάσσεται κατά της δημόσιας τηλεόρασης. Για φαντάσου…

Φλάβιος 2

Πραγματικά απόλαυσα το θέαμα. Ο Φλοξ να διαβάζει το γράμμα κεραυνοβολημένος και εγώ μετά δυσκολίας να συγκρατώ τα γέλια μου. Είμαι περήφανος που κατάφερα να μιμηθώ το γλωσσικό ύφος του και να πείσω το μαλλιαρό τέρας με τα γραφόμενά μου. Τελικά, παραδέχθηκα την αμαρτία μου – γεγονός που τον έκανε έξαλλο.

Η διακοπή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης είναι θλιβερό θέαμα. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να χάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Λυπάμαι για τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει όπως λυπάμαι εξίσου για χιλιάδες άλλους εργαζόμενους σε διαφορετικούς τομείς.

Επί σειρά δεκαετιών ακούγαμε για τις οικονομικές σπατάλες και ατασθαλίες στο κρατικό κανάλι. Η επιχείρηση εξυγίανσης, αν ποτέ έγινε πραγματικά, απέτυχε παταγωδώς. Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στα άκρα για να δούμε τελικά τον «ξαφνικό θάνατο» στις οθόνες μας.

Η κοινή γνώμη διχάζεται επί του θέματος. Έπρεπε ή όχι να κλείσει το κολαστήριο της διαφθοράς; Ανώτερα στελέχη πληρωνόντουσαν με μεγάλα ποσά για να προβάλλουν τον πολιτισμό τη στιγμή που οι καλλιτέχνες δημιουργοί του πολιτισμού παραμένουν απαξιωμένοι και πένητες. Κι όμως για τους αφανείς ήρωες, συγγραφείς, μεταφραστές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, όχι μόνο κανείς δεν εξεγέρθηκε αλλά ούτε ακούστηκε ποτέ το δικό τους παράπονο στα μέσα ενημέρωσης.

Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη μετάφραση. Εργάστηκα σκληρά και υπηρέτησα την ποιότητα με βαρύ τίμημα. Έκανα το καλύτερο με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα. Δε μετάνιωσα ούτε στιγμή για τις επιλογές μου. Άλλωστε ο πολιτισμός της χώρας μας γεννήθηκε και άντεξε στο πέρασμα του χρόνου χωρίς τη βοήθεια της τηλεόρασης. Γι αυτό προτείνω ψυχραιμία. Δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου!