Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Η ευρηματικότητα και το ελληνικό φιλότιμο επιβεβαιώνουν το χάρισμα του λαού μας να σώζει την κατάσταση τελευταία στιγμή.  Ο Φλοξ αναλαμβάνει δράση στο κτίριο Αβέρωφ…

Φλοξ 2

Αν ο Έλληνας βάλει κάτι στο μυαλό του θα το κάνει και η ανθρωπότητα μένει με το στόμα ανοικτό. Κοίτα να δεις τι σκέφτηκε ο τύπος για το κτίριο Αβέρωφ.

Το κτίριο είχε τα μαύρα του χάλια. Ένα χρόνο πάλευε το ελληνικό δημόσιο να βγάλει απόφαση και να το συνεφέρει -τζίφος η υπόθεση. Εμφανίζεται στο προσκήνιο μάγκας επιχειρηματίας και αναλαμβάνει την ευθύνη. Τριάντα μάστορες ρίχνονται στη δουλειά και μέσα σε δυο μέρες έλαμψε το προσωπάκι του «Αβέρωφ».

Σου λέει, θα΄ρθουν επίσημοι καλεσμένοι στη χώρα μου, θα δούνε μάρμαρα κατράμι και τοίχους σουρεάλ, θα γίνουμε ρεζίλι. Εντάξει, χρωστάμε, έχουμε τη χειρότερη φήμη, ας μη μας πούνε και βρομιάρηδες.

Πήρα μέρος στις εργασίες. Εθελοντής με τη ταβανόβουρτσα στο χέρι έδωσα ρέστα στο βάψιμο. Συνεργασία και οργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου. Πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά και κάναμε το θαύμα μας. Ψόφιοι στην κούραση αλλά με ηθικό ακμαίο.

Ο πρόεδρος της σχολής Αρχιτεκτόνων μας ευχαρίστησε θερμά και προς τιμήν μας οι φοιτητές θα δώσουν θεατρική παράσταση στο αίθριο του πανεπιστήμιου. Συγκινητική προσφορά αν και θα προτιμούσα μπουζουκερί κατάσταση.

Συμπέρασμα: Το κράτος δεν έχει καμιά διάθεση να σου λύσει τα προβλήματα. Αντιθέτως το κράτος σου δημιουργεί προβλήματα. Γι αυτό μη χάνεις τον καιρό σου. Φτιάξε μόνος το φτωχό σου καλυβάκι και ζήσε αρχοντικά.