Επιθεώρηση εργασίας

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία. Εργασία με σεβασμό στους νόμους. Ο Φλοξ παίρνει το νόμο στα χέρια του και βάζει τον Φλάβιο σε μπελάδες…

Φλάβιος 2

Ο Φλοξ έκανε πάλι το θαύμα του. Το μαλλιαρό τέρας γύρισε από την Κωνσταντινούπολη επηρεασμένος από τις πολιτικές αναταραχές και αποφάσισε να μεταδώσει τον παλμό των κινητοποιήσεων στην ελληνική κοινωνία. Καρφάκι δε του καίγεται για την απροθυμία μου να ενστερνιστώ τα επαναστατικά ιδεώδη του. Θέλω μόνο να συγκεντρωθώ στην εργασία μου αλλά δε μ΄αφήνει σε χλωρό κλαρί.

Έκανα το μεγάλο λάθος να του αποκαλύψω ότι η εργασιακή μου σχέση με τον κύριο Μενέλαο δεν έχει δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας. Ο άνθρωπος υπήρξε αφοπλιστικά ειλικρινής και ξεκάθαρος μαζί μου. Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να με ασφαλίσει. Κι εγώ αποδέχθηκα τους όρους.

Ο Φλοξ έγινε έξαλλος με το γεγονός. Χαρακτήρισε το αφεντικό μου, καπιταλιστικό γουρούνι, εκμεταλλευτή φτωχών και αδυνάμων. Όταν δε έμαθε το μηνιαίο μισθό μου κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. Στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα έκανε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Ανυποψίαστος για όσα σκάρωσε πίσω από την πλάτη μου δέχθηκα την απροειδοποίητη επίσκεψη του ελεγκτή εργασίας που έσπευσε στον «τόπο του εγκλήματος» να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Προς στιγμήν έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Γρήγορα συνήλθα και πήρα την κατάσταση στα χέρια μου. Ξεφούρνισα ένα σωρό δικαιολογίες για να καλύψω το αφεντικό μου. Μάλλον κατάφερα να πείσω τον υπάλληλο κι έτσι τελευταία στιγμή απεφεύχθη μια τραγωδία.

Όταν επέστρεψα στο σπίτι ο Φλοξ παρίστανε τη θεά Θέμιδα. Ήμουν τόσο πολύ συγχυσμένος μαζί του που άκουσε τα εξ αμάξης. Αδίκως ταράχθηκα. Με κοιτούσε ειρωνικά και στο τέλος αποχώρησε με ύφος καρδιναλίου. Μα, τον Αλλάχ θα τον πνίξω στο Βόσπορο…