Βιβλιοπώλης σε κίνδυνο

Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων προσφέρει στους αναγνώστες δυνατές συγκινήσεις και εγκυμονεί κινδύνους. Ο Φλάβιος κινδυνεύει…

Φλάβιος 2

Είμαι ενθουσιασμένος με την καινούργια μου δουλειά. Ζω καθημερινά ανάμεσα σε αγαπημένα βιβλία και έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους διψασμένους για γνώση. Καθόλου δε με μέλλει το κουραστικό ωράριο. Ούτε η στενότητα του χώρου. Ούτε ο μικρός μου μισθός. Είναι μια αρχή…αισιοδοξώ σε κάτι καλύτερο για το μέλλον.

Ο κύριος Μενέλαος, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου και αφεντικό μου, αναρρώνει στο σπίτι του. Ανέλαβα τα καινούργια μου καθήκοντα με ζήλο. Καθάρισα και ταξινόμησα τους τίτλους ανά κατηγορία για να διευκολύνω τους πελάτες.

Η πολύωρη απουσία μου από το σπίτι με απάλλαξε από τις τρέλες του Φλοξ και την καταπιεστική συμπεριφορά του. Έτσι τουλάχιστον νόμιζα μέχρι που εμφανίστηκε δήθεν για να μου ευχηθεί καλή τύχη στη νέα μου εργασία.

Το μαλλιαρό τέρας έχει χρίσει τον εαυτό του Σωτήρα του κόσμου και υπερασπιστή των εργασιακών δικαιωμάτων. Γι αυτό το λόγο με υπέβαλλε σε εξονυχιστική ανάκριση – μισθός, ωράριο, ασφάλιση. Χαμπάρι δεν έπαιρνε με την απροθυμία μου να απαντήσω ούτε κόπτονταν με την παρουσία πελατών που περίμεναν υπομονετικά να τους εξυπηρετήσω.

Και ξαφνικά έγινε το μοιραίο επεισόδιο. Δυο κουκουλοφόροι άντρες εισέβαλλαν στο χώρο και με την απειλή του όπλου μου ζήτησαν τα χρήματα του ταμείου. Κυριολεκτικά παγώσαμε όλοι από το φόβο μας. Φυσικά δε είχα καμιά πρόθεση να αντισταθώ και έκανα ό,τι μου έλεγαν για να μη θέσω κανέναν σε κίνδυνο.

Ο παλικαράς Φλόξ είχε διαφορετικά σχέδια. Επιτέθηκε στους ληστές με σκοπό την εξόντωσή τους. Για αρκετή ώρα έπεφτε ξύλο ενώ οι υπόλοιποι ψάχναμε μέρος για να προφυλαχθούμε. Τελικά οι κλέφτες τράπηκαν σε φυγή παίρνοντας μαζί τους τα ελάχιστα χρήματα της ημερήσιας είσπραξης.

Στην πραγματικότητα αν ο Φλοξ άφηνε κατά μέρος τους κινηματογραφικούς ηρωισμούς του η ζημιά θα ήταν μικρότερη. Δυστυχώς εξαιτίας του σπάνιες εκδόσεις βιβλίων καταστράφηκαν και εγώ αναρωτιέμαι με ποιο τρόπο θα δικαιολογηθώ στο αφεντικό μου.