Υπάρχει ελπίδα

Όταν νιώθεις όλα να έχουν τελειώσει τότε γίνεται κάτι μαγικό και σηκώνεσαι όρθιος. Η ζωή θέλει τσαμπουκά…

Φλάβιος 2

Ήταν αδύνατον να συγκρατηθώ. Ο Φλοξ δοκιμάζει προκλητικά τις αντοχές μου. Φυσικά δεν είμαι βίαιος τύπος. Επίσης, διακρίνομαι για τα φιλόζωα αισθήματα μου, αλλά ετούτο το μαλλιαρό τέρας  έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Όχι, δεν έχω καμιά ενοχή που τον βούτηξα μέσα στον νεροχύτη. Ευχαρίστως θα το επαναλάμβανα.

Εξαιτίας του έχασα τη δουλειά του λαντζιέρη. Δεν ήταν δα και το όνειρο της ζωής μου μια τέτοια θέση. Θα το έκανα για λίγο καιρό μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Δυστυχώς ούτε μια βάρδια δεν τελείωσα και έμεινα πάλι άνεργος.

Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι κλείστηκα στο δωμάτιο μου και δεν ήθελα να αντικρίσω άνθρωπο. Μάτι δεν έκλεισα όλη νύχτα. Σήμερα το πρωί συνεχίστηκε η προκλητική συμπεριφορά του. Άκουγε τις φρικιαστικές ενημερωτικές εκπομπές με τη τηλεόραση διαπασών.

Έφτιαξα καφέ και βγήκα στον κήπο. Τουλάχιστον εδώ βρίσκω λίγη ησυχία. Και τότε χτύπησε το τηλέφωνο. Το πρόλαβα τελευταία στιγμή. Ακούστηκε μια ευγενέστατη ανδρική φωνή. Βιβλιοπωλείο Ηράκλειτος…διαβάσαμε το βιογραφικό σας…αν ενδιαφέρεστε για τη θέση του πωλητή…διεύθυνση…ώρα συνάντησης.

Κάτι τέτοιες στιγμές η ζωή γίνεται μπαλόνι και εσύ πετάς…πετάς ψηλά στον ουρανό. Χρωματιστός κι αέρινος. Μελωδικός και αιώνιος. Ελαφρύς και δυνατός. Σα ψέμα ακούγεται το καλό νέο. Μια ελπίδα φέγγει στο σκοτάδι. Δεν είμαι μόνος. Υπάρχει ελπίδα.