Το μάτι της τίγρης

Η Φλώρα έχει όλη τη καλή διάθεση να ευεργετηθεί από τους κρυστάλλους αλλά τα γεγονότα δεν την αφήνουν σε ησυχία…

Φλώρα 2

Αμέθυστος κάτω από το μαξιλάρι μου για ήσυχο ύπνο. Κόκκινος χαλαζίας για την ερωτική απογοήτευση. Ροδονίτης για επαγγελματική εξέλιξη. Για όλα φροντίζουν οι κρύσταλλοι μέχρι και για τις λιγούρες – φόρεσε τυρκουάζ και μπλε λίθους στο λαιμό και θα σου κοπεί η όρεξη να ανοίξεις το ψυγείο.

Ο Ορφέας ακουμπάει με τα μαγικά του χέρια το ηλιακό μου πλέγμα για να τονώσει την αυτοεκτίμησή μου και να απελευθερώσει τη χαρά της ζωής. Μαθαίνω τεχνικές χαλάρωσης για να μειώσω το στρες. Φυσάω ξεφυσάω σταυροπόδι στο πάτωμα. Καίνε τα κεράκια μου, λέω τις προσευχές μου, οραματίζομαι το καλύτερο πήδημα μαζί του και πάλι μόνη μου κοιμάμαι.

Κι ενώ βρίσκομαι σε νιρβάνα χτυπάει το τηλέφωνο. Ο Φλάβιος εκλιπαρούσε για βοήθεια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Με έπιασε πανικός. Τότε θυμήθηκα το Μάτι της Τίγρης. Η πολύτιμη πέτρα φυλακτό που ενεργοποιεί άμεσα και προστατεύει από τη γρουσουζιά των ανθρώπων.

Φόρεσα την πέτρα στο λαιμό μου και παρουσία δικηγόρου εισέβαλλα στο αστυνομικό τμήμα για να απελευθερώσω τον θείο. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μας έκοψε τη φόρα εξηγώντας ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ο Φλοξ έπαιζε το «καλό σκυλάκι» της υπόθεσης. Δε ξέρω, δε γνωρίζω, δεν απαντώ. Ο Φλάβιος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο Δημήτριος να του δίνει κουράγιο. Ο Δήμαρχος να ωρύεται και να εκτοξεύει κατηγορίες. Ο δικηγόρος να συμπληρώνει χαρτιά. Έσφιξα στην παλάμη μου το μάτι της Τίγρης και οραματίστηκα με κλειστά μάτια: είμαστε στο σπίτι μας, υγιείς, ήρεμοι και ευτυχισμένοι, δε διατρέχουμε κανένα κίνδυνο.

Ξαφνικά ησυχία. Ανοίγω τα μάτια. Ξέγνοιαστα ο Φλοξ γελάει με τον Δήμαρχο. Ξέγνοιαστα αγκαλιάζονται ο Φλάβιος με τον Δημήτριο. Ξέγνοιαστα ο δικηγόρος με τον αξιωματικό υπηρεσίας μας δείχνουν το δρόμο προς την ελευθερία. Η μήνυση αποσύρθηκε. Ευτυχισμένο τέλος στην περιπέτειά μας. Κοίταξα το φυλαχτό μου. Το μάτι της Τίγρης έκανε καλή δουλειά.

Το τρίτο τσάκρα (ηλιακό πλέγμα)βρίσκεται δυο δάκτυλα πάνω από τον ομφαλό και είναι υπεύθυνο για τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις.

Κατάσταση μακαριότητας και ηρεμίας. Το άτομο απαλλαγμένο από το Εγώ ενώνεται με το θείο.