Ψηλά τα χέρια

Ο Φλάβιος ήθελε μόνο να βοηθήσει στο συσσίτιο του Δήμου. Πως κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα με σοβαρές κατηγορίες;

Φλάβιος 2

Η ιδέα της εθελοντικής εργασίας στο συσσίτιο του δήμου με βρήκε σύμφωνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Να οδηγήσω το όχημα, δεν έχω αντίρρηση, αλλά όχι και να κουβαλάω μόνος μου όλες τις προμήθειες.

Ο Φλοξ αποφάσισε να βοηθήσει τους συμπολίτες μας χωρίς να κουνηθεί από τη θέση του. Η στάση του ήταν προκλητική καθώς μου έδινε εντολές με ύφος και πόζα στρατηγού.

Ακόμη και στη διανομή του συσσιτίου το μόνο που έκανε ήταν να μας ξεκουφαίνει με τη σφυρίχτρα του. Αν τυχόν ξέφευγε κανένας από τη σειρά του σφύριζε μανιωδώς για να επαναφέρει την τάξη. Φυσικά δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες μου. Αντιθέτως, δέχθηκα ειρωνικούς χαρακτηρισμούς: ο κουνιστός, ο λυγιστός, ο μεταξωτός.

Παραδέχομαι ότι η συμμετοχή μου έγινε κυρίως για να συγκινήσω τον Δημήτριο και να επιστρέψει στη ζωή μου.  Όμως, δε γνώριζα τις αντιρρήσεις του Δημάρχου για να χρησιμοποιήσουμε το φορτηγάκι της υπηρεσίας. Η ιδέα της διανομής φαγητού σε ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους ήταν ιδέα και αυθαίρετη απόφαση του Φλοξ που έκλεψε τα κλειδιά και με όρισε οδηγό.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής υπέφερα τα πάνδεινα. Δε με άφηνε να οδηγήσω με την ησυχία μου. Χαχάνιζε ηλιθιωδώς και με αποκαλούσε delivery boy. Και ξαφνικά μας κλείνουν το δρόμο περιπολικά της αστυνομίας και με μια εντυπωσιακή σύλληψη βρέθηκα με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.

Μετά από ώρα, όταν μου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για κλοπή και παράνομη χρήση της περιουσίας του Δήμου, κατάλαβα πόσο άσχημα έμπλεξα. Ο Φλοξ παρίστανε το σιωπηλό ιερομάρτυρα. Ζήτησα επειγόντως δικηγόρο και να απομακρυνθεί άμεσα το μαλλιαρό τέρας από το κελί μου.