Η μαγική δύναμη των κρυστάλλων

Η Φλώρα, ο Φλάβιος και ο Φλοξ γιορτάζουν την πρωτομαγιά στον κήπο του σπιτιού. Θα περάσουν μια ξέγνοιαστη μέρα;

Φλώρα 2

Δεν έχουμε έπιπλα – τα πήρε ο Κινέζος. Δεν έχουμε λεφτά – τα δώσαμε στον τοκογλύφο για να γλιτώσουμε τη καρφίτσα της γιαγιάς. Όμως, έχουμε θετική σκέψη και ελπίδα. Επίσης, έχουμε χωριάτικη πίτα, κρασί και φρούτα. Είμαστε ενωμένοι και κοιτάζουμε μπροστά σαν πρωταγωνιστές προεκλογικής αφίσας.

Ο Φλάβιος πλέκει στεφάνι με λουλούδια. Ο Φλοξ βγάζει πύρινο πολιτικό λόγο και προβλέπει αιματηρή εργατική εξέγερση στη χώρα. Κι εγώ στρώνω το τραπέζι και αναρωτιέμαι: «τι κάνω λάθος και καταλήγω πάντα θύμα»;

Στο group therapy μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να μην είμαστε τόσο αυστηροί μαζί του. Να εκφράζουμε άφοβα τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Το έκανα. Αποτέλεσμα; Ο Φλοξ με θεωρεί αφελή, ο Φλάβιος ευάλωτη και το αφεντικό μου φθηνή λύση.

Κι όμως κάπου στο σύμπαν υπάρχει κρυμμένη η σωστή απάντηση. Κάποιος φυλάει και κουβαλάει τη ξεχασμένη γνώση του παρελθόντος. Το μυστήριο της ζωής περιβάλει την ανθρώπινη ύπαρξη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Καθετί γίνεται για κάποιο λόγο. Μένει μόνο να συνδέσουμε τα σκόρπια κομμάτια και να φτιάξουμε την εικόνα.

Διαισθάνομαι ότι το σεμινάριο για τη μαγική δύναμη των κρυστάλλων θα μου δώσει απαντήσεις. Ήδη διάβασα αρκετά πράγματα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η Εύα συμφώνησε μαζί μου και όταν την κάλεσα για να γιορτάσουμε μαζί είχε την ευγενική καλοσύνη να μας κάνει μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα.

Άκουγα μαγεμένη. Άκουγα και οραματιζόμουν τους χρωματιστούς κρυστάλλους να ευεργετούν τη ζωή μου. Να συντονίζομαι με την κοσμική ενέργεια. Να διαπερνάει το σώμα μου η αποθηκευμένη τους σοφία. Είμαι ήρεμη, γαλήνια, αέρινη. Έτοιμη να αφεθώ στο αστρικό ταξίδι.

Και ξαφνικά καταστροφή… Στα καλά του καθουμένου ο Φλοξ βάζει τέρμα στο ράδιο Μίκη Θεοδωράκη, Μέρα μαγιού μου μίσεψες, παθαίνει πολιτικό παραλήρημα και γίνεται ο κήπος πλατεία Συντάγματος.