Μετά Βαΐων και κλάδων

Η Φλώρα είναι απολύτως πεπεισμένη για την κακοτυχία της. Το Σύμπαν δε συνεργάζεται μαζί της. Μέχρι που…

Φλώρα 2

Μα την ατυχία μου. Δεν έχω λόγια. Ήρθε ο Κινέζος σπίτι να με σώσει και κατασκοτώθηκε ο άνθρωπος στα καλά του καθουμένου. Κατέληξε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι και μώλωπες στο σώμα του. Προθυμοποιήθηκα να τον φιλοξενήσω στο σπίτι μου μέχρι να αναρρώσει αλλά ούτε να ακούσει κουβέντα. Ζήτησε τα λεφτά του και με είπε γρουσούζα.

Γύρισα σπίτι σε μαύρο χάλι. Ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και ξέσπασα σε κλάματα. Το Σύμπαν βάλθηκε να με τρελάνει. Το Σύμπαν δε με συμπαθεί καθόλου. Ο χωρισμός μου με τον Άλκη με έφερε στο χείλος της ψυχικής και οικονομικής καταστροφής. Κοίταξα γύρω μου. Κάτι κάνω λάθος. Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή.

Ξεφορτώθηκα όλα τα ογκώδη έπιπλα. Επιδιόρθωσα τις χαλασμένες συσκευές. Ξεβούλωσα το νιπτήρα του μπάνιου. Το καπάκι της τουαλέτας είναι κλειστό. Το πέταλο του αλόγου κοιτάζει προς τα πάνω για να μη φύγει η τύχη. Τι να φύγει που έφυγε και σκοπό δεν έχει να ξανάρθει.

Ζητούσα απεγνωσμένα ένα σημάδι της μοίρας να τονώσει τη γαμημένη ψυχολογία μου. Και ήρθε. Στον ύπνο μου όνειρο προφητικό με σήκωσε στα ουράνια. Πάλευα με σκοτεινές δυνάμεις, όρθια εγώ και τολμηρή, να αντιστέκομαι γενναία. Φορούσα λευκό μακρύ φόρεμα, στεφάνι στο κεφάλι, βαμμένη διακριτικά – κουκλάρα στα καλύτερά μου.

Όταν τελείωσε ο χαμός αλλάζει το τοπίο. Βρίσκομαι καβάλα στο γαϊδουράκι μου να περνάω από πόλεις και χωριά. Κόσμος καθοδόν να με ραίνει με λουλούδια. Φτάνω στην πόρτα του σπιτιού και βλέπω το θείο Φλάβιο να με κοιτάζει συγκινημένος. Τότε εμφανίστηκε ο Φλοξ και μου έδωσε πέτρα σκληρή και διάφανη. Έπεφτε ο ήλιος πάνω της και ζαλιζόμουν από τα χρώματα.

Πετάχτηκα από τον ύπνο μου μούσκεμα στον ιδρώτα. Κάτι σημαίνει αυτό το όνειρο και θα το ανακαλύψω. Εγώ θα βρω το δρόμο της ευτυχίας και το Σύμπαν θα σκάσει από το κακό του.