Ο κήπος είχε τη δική του ιστορία

Ο κήπος του σπιτιού είναι το βασίλειο του Φλοξ. Εκεί χαλαρώνει, σκέφτεται και καταστρώνει σχέδια διάσωσης για το καλό του κόσμου.

Φλοξ 2

Είμαι έξαλλος. Ο Κινέζος έχει κάνει το σπίτι μας γιαπί. Χάσαμε τη σειρά μας. Χάσαμε τα πράγματά μας. Πρώτη φορά συμφωνώ με τη Φλαβιάρα για το κουμάσι που μας κουβαλήθηκε με την ευτυχία στο χέρι. Δε μιλώ…δε μιλώ…να δούμε που το πάει ο τύπος. Ακούω συνέχεια γι αυτό το Τσι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Η παλαβιάρα Φλώρα κρέμεται από τα χείλη του. Ντύθηκε σαν καλόγρια και περιμένει να την κοιτάξει άντρας. «Βρε, το αρσενικό θέλει να δει το κορμάκι σου, να ανάψει με το κούνημά σου», της είπα. Τίποτα η αγαθιάρα. Εκεί κολλημένη στον απατεώνα να του σκάει το χρήμα.

Κι αφού ο Κινέζος μας άλλαξε τα φώτα στο εσωτερικό του σπιτιού έβαλε στο μάτι τον κήπο μας. Όπα, εδώ δε σε παίρνει μάγκα μου. Εδώ είναι το δικό μου γήπεδο. Κάθε γωνιά και ανάμνηση. Κάθε δέντρο, λουλούδι και θάμνος μια ιστορία.

Όλα τα φυτά με μυτερά φύλα και αγκάθια εμποδίζουν την ενέργεια. Θα κόψουμε την ιτιά και θα μεταφυτέψουμε τις τριανταφυλλιές σε παρτέρια. Θα γεμίσουμε τον τόπο μπαμπού για να διώξουμε τα κακά πνεύματα. Εσένα θα διώξουμε λιγούρη. Άφησες τους ορυζώνες στην πατρίδα σου και ήρθες να μας πουλήσεις τρέλα.

Ήμασταν στον κήπο και παίρναμε εντολές. Η Φλαβιάρα με το φτυάρι στα χέρια και εγώ σε γενικά καθήκοντα. Ίσως να το παράκανα. Ήθελα μόνο να τον τρομάξω και να το βάλει στα πόδια. Τράβηξα το λάστιχο την ώρα που περνούσε και γκρεμοτσακίστηκε στις σκάλες. Φωνές και κακό. Κάτι έλεγε στα Κινέζικα, σάμπως καταλαβαίναμε τα ελληνικά του, έσκουζε από τον πόνο. Τέλος εργασιών. Ουφ, γλιτώσαμε.

Η Φλώρα πήγε τον Κινέζο στο νοσοκομείο. Κάταγμα ο κιτρινιάρης – ο γιατρός συνιστά ξεκούραση. Η Φλαβιάρα με κατάλαβε αλλά δε σχολίασε το παραμικρό. Ποτίσαμε τον ανοιξιάτικο κήπο μας και γυρίσαμε την πλάτη μας στο σύμπαν.