Συγνώμη Φλοξ

Αν αξίζει κάτι στη ζωή μας είναι οι στιγμές συμφιλίωσης. Όταν παραμερίζουμε τις διαφορές μας και δίνουμε τα χέρια.

Φλοξ 2

Τρεις μέρες φευγάτος από το σπίτι αλλά όχι από τη ζωή τους. Διακριτικά παρακολουθώ όλες τις κινήσεις τους. Που πάνε και τι κάνουνε. Δε ξεμπερδεύει κανείς εύκολα μαζί μου. Έχω ράμματα για τη γούνα τους…

Η Φλαβιάρα βρήκε την ιδανική δουλειά. Χωρίς αφεντικό, λίγες ώρες, ωραίο περιβάλλον, αναπαυτικές πολυθρόνες. Μας δουλεύει κανονικά ο κουλτουριάρης. Να δούμε τέλος του μήνα πως θα πληρώσει τους λογαριασμούς. Για την ώρα δε θα ασχοληθώ μαζί του. Είμαι περίεργος πόσο θα κρατήσει το παραμύθι του.

Με τη Φλώρα τα΄χω χαμένα. Είπαμε να βρει το δρόμο της ευτυχίας αλλά να μη πιαστεί κορόιδο. Καινούργια μούρη βγήκε στο προσκήνιο. Το Κινεζάκι αλώνιζε το σπίτι και οι δυο παλαβιάρες τρέχανε ξοπίσω του. Κρύφτηκα στον κήπο κι άκουσα κάτι ακαταλαβίστικα. Ο κιτρινιάρης λέγεται Φένγκ Σούι και θα καθαρίσει το σπίτι για να κυκλοφορήσει το Τσι. Μπερδεύτηκα περισσότερο.

Απόψε στήθηκα έξω από το μαγαζί. Πήχτρα το εστιατόριο και η Φλώρα μόνη στην κουζίνα. Κουράζεται η καλή μου και το αφεντικό μιλάει για νέα μείωση μισθού. Τίποτα δεν εκτιμάει ο μαλάκας. Βρήκε ευκαιρία με την κρίση και σπέρνει φόβο.

Αργά τη νύχτα τελείωσε και βγήκε στο δρόμο. Είναι επικίνδυνο για μια γυναίκα να κυκλοφορεί μόνη της τέτοιες ώρες. Έχω το νου μου. Μη με καταλάβει. Είμαι περήφανος. Δε ξεχνώ. Μ΄έδιωξε από το σπίτι και ούτε νοιάστηκε για τη τύχη μου. Και ξαφνικά τη χάνω από τα μάτια μου…

Τρέχω σαν τρελός στο δρόμο. Γαβγίζω να με ακούσει. Και τότε πετάγεται μπροστά μου ξεκαρδισμένη στα γέλια. Αχ, το γέλιο σου Φλώρα κάνει τον κόσμο πιο όμορφο. Η αγκαλιά σου η πιο ζεστή αγκαλιά. Η συγνώμη σου η πιο γλυκιά συγνώμη.

η ενέργεια που εμπεριέχεται σε όλα τα πράγματα