Ελευθερώστε την ενέργεια

Η Φλώρα αλλάζει τη θέση των αντικειμένων στο σπίτι της. Το Φενγκ Σούι μπαίνει για τα καλά στη ζωή της…

Φλώρα 2

Τι φταίει για την κακοτυχία μου; Η αρνητική ενέργεια. Τι εμποδίζει τη θετική ενέργεια; Η λάθος τοποθέτηση των αντικειμένων στο χώρο. Τα κτίρια είναι έμψυχα. Δε μιλάμε για απλά ντουβάρια. Πριν 4000 χρόνια τα είπανε οι Κινέζοι και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.

Φενγκ Σούι. Ιδού η λύση. Η Εύα με σύστησε στον καλύτερο του είδους. Ήρθε ο Κινέζος στο σπίτι και έφριξε με την κατάσταση. Μπήκε στα υπνοδωμάτια, στο μπάνιο, στη κουζίνα, βγήκε στο κήπο και όλο αναστέναζε και κουνούσε απαισιόδοξα το κεφάλι του. Κρύος ιδρώτας μ΄ έκοψε καθώς κατάλαβα δυσκολίες, λάθη και ανακατωσούρες.

Καθίσαμε στο σαλόνι και μου εξήγησε τις βασικές αρχές της αρμονίας στο περιβάλλον. Άκουγα προσεκτικά και κρατούσα σημειώσεις για όσα πρέπει να αλλάξω στο χώρο και στη διακόσμηση. Μικρές πολύτιμες συμβουλές – με το αζημίωτο – για να ρέει η ενέργεια ανενόχλητη.

«Ποτέ δε κοιμόμαστε με το κεφάλι στη Δύση και τα πόδια στην Ανατολή», μου είπε, «έτσι τοποθετούνται οι νεκροί στην εκκλησία και στον τάφο». Ανατρίχιασα. Τόσα χρόνια κοιμάμαι και πηδιέμαι με τον Άλκη σε λάθος θέση. Γι΄αυτό με παράτησε ο άνθρωπος. Έβαλα καθρέπτη απέναντι από το κρεβάτι. Τραγικό σφάλμα. Προκαλεί κακό ύπνο και εκνευρισμό. Στο υπνοδωμάτιο μας δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τη δουλειά μας. Εξαφάνισα όλα τα βιβλία μαγειρικής μαζί με την παπουτσοθήκη.

Υπάρχουν τόσα πράγματα να αλλάξω που μ΄επιασε μαύρη απελπισία. Θα χρειαστώ δυνατά χέρια. Ο Φλάβιος επέστρεψε από τη δουλειά και άκουσε κάπως ανόρεχτα τα καινούργια μου σχέδια. Δήλωσε κουρασμένος και εξαφανίστηκε στο δωμάτιο του. Αν ήταν εδώ ο Φλοξ σίγουρα θα με βοηθούσε. Πρέπει να τον βρω και να τον πείσω να γυρίσει πίσω. Θα δυσκολευτώ. Είναι πολύ πεισματάρης και εγωιστής.