Μαύρες φράουλες

Ο Φλοξ γίνεται έξαλλος με την καταπάτηση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Φλοξ αγαπάει τους μετανάστες.

Φλοξ 2

Όπα μάγκες, για κατεβάστε τα όπλα. Έχουμε οικονομική κρίση αλλά δε θα σκοτωθούμε για πλάκα. Ήρθαν οι δύστυχοι από την άλλη άκρη του κόσμου για να μαζέψουν τις φραουλίτσες μας και είδαν το χάρο με τα μάτια τους. Κι ο λόγος; Ζητήσανε τα μεροκάματα τους. Εκεί φτάνει η αλητεία σας. Εκεί φτάνει το αρρωστημένο μυαλό σας.

Νόμιμος μετανάστης απλήρωτος. Παράνομος μετανάστης απλήρωτος. Μη μιλάς γιατί σε καρφώνω στην αστυνομία – μη σου πω θα φωνάξω και τους χρυσαύγουλους να σε κάνουν μαύρο στο ξύλο. Εδώ δε παίζουμε. Είμαστε σκληρά αντράκια και δεν κωλώνουμε στις σφαίρες.

Στη Μανωλάδα ξενιτεμένοι εργάτες ζήτησαν από το αφεντικό τα λεφτά τους και βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Στους δρόμους δεν μας αρέσει η φάτσα τους. Επιχείρηση σκούπα και πίσω στη μαμά πατρίδα. Για τα χωράφια μας είναι καλοί. Οι δικοί μας δε καταδέχονται να ιδρώσουν στα θερμοκήπια. Μεταξωτοί περιφέρονται και βρίζουν το σύστημα.

Ψάχνει η Φλαβιάρα για δουλειά και της ξινίζουν όλα. Δε κοιτάζει τα χάλια του ο αχαΐρευτος και ονειρεύεται μεγαλεία. Βλέπαμε τα γεγονότα στις ειδήσεις και σχολίασε: «ο τόπος μας δεν αντέχει άλλους μετανάστες». Ναι ρε μαλάκα. Όμως δεν αντέχει και άλλους τεμπέληδες σαν και εσένα. Αφού είσαι τόσο πατριώτης πήγαινε στη θέση τους. Κάνε τη δική τους δουλειά. Να σε δω σκυμμένο στο χώμα, κάτω από το ήλιο, να λιώνεις από την κούραση.

Απορώ με την υπομονή της Φλώρας που αντέχει τη φάτσα του μέσα στο σπίτι. Θα΄χουμε κακά ξεμπερδέματα μαζί του. Η Φλώρα είναι στη κοσμάρα της. Ασχολείται με την ενέργεια και τα σωματίδια. Λέει κάτι παλαβομάρες και χαζογελάει συνέχεια. Κανείς δε με καταλαβαίνει εδώ μέσα.