Είμαι η Φλώρα και είμαι καλά

Η εσωτερική αναζήτηση είναι επώδυνη διαδικασία. Δύσκολο πράγμα να ψάχνεις τον εαυτό σου. Θα τα καταφέρει η Φλώρα;

 

 

Φλώρα 2

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα; Το σχέδιο έλεγε: γάμος, παιδιά, αγοράκι κοριτσάκι, αγάπη μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μέσα σε λίγες μέρες η ζωή μου πήρε τον κατήφορο. Δε με αναγνωρίζω. Δε με ελέγχω. Δε μου αρέσω καθόλου. Κι αυτό θα σταματήσει εδώ. Τέρμα τα αστεία. Σοβαρευόμαστε.

Ο Άλκης με χώρισε και παντρεύεται άλλη γυναίκα. Εναποθέτω τις ελπίδες μου σε μια καφετζού και πέφτω θύμα απάτης. Πηδιέμαι με τον πρώτο τυχόντα και γίνομαι πρωταγωνίστρια πορνό χωρίς να πάρω χαμπάρι τίποτα. Ευτυχώς ο Φλοξ ψυλλιάστηκε τον κίνδυνο και με προστάτευσε τελευταία στιγμή.

Για να προχωρήσω χρειάζομαι απαντήσεις. Καλό πράγμα η Τέχνη αλλά στη δική μου περίπτωση καθυστερεί το αποτέλεσμα. Μέχρι να πιάσω το νόημα κάνω μαλακίες. Φταίω. Σίγουρα πράγματα. Μένει μόνο να μάθω το λόγο.

Κι έτσι το αποφάσισα. Ψυχανάλυση. Κάποιος να παραλάβει την τραυματισμένη μου ψυχή και να γιατρέψει τις πληγές της. Κάποιος να ξεμπερδέψει τα συναισθήματά μου και να με φέρει σε ισορροπία.

Είδα την επιγραφή στο δρόμο για τη δουλειά. Κέντρο εσωτερικής αναζήτησης. Σεμινάριο με τίτλο: «Γυναίκες που βιώνουν την αγάπη μέσα από τον πόνο». Χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσα συμμετοχή. Η άγνωστη Φλώρα θα αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της και θα δώσει εξηγήσεις.

Είμαι σίγουρη για την απόφασή μου. Ήδη έπρεπε να είχα ζητήσει βοήθεια. Ποτέ δεν είναι αργά. Με τρελά κέφια δούλεψα απόψε στο μαγαζί. Κι όταν έχω κέφια μοσχοβολάει ο τόπος. Γίνονται οι σάλτσες βελούδινες και τα γλυκά μου λιώνουν όμορφα στο στόμα. Χαμογελάει ο κόσμος. Χαζογελάει το αφεντικό. «Μια μέρα θα γίνεις υπάλληλός μου», σκέφτομαι, «και τότε με μεγάλη ευχαρίστηση θα χώσω τη μούρη σου βαθιά στη λάντζα».