Κατά λάθος το σωστό

Μήπως η λίστα Λαγκάρντ ήταν παρεξήγηση; Μήπως ο Φλοξ παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του σε λάθος συμπεράσματα;

Φλοξ 2

Όχι ρε πούστη μου. Δεν μπορεί να έπεσα τόσο έξω. Είμαι σίγουρος. Άκουσα καλά. Ο πιτσιρικάς έλεγε στο τηλέφωνο για τη Λαγκάρντ, για black list και άλλα κουλά. Που να φανταστώ ότι έπεσα σε ανώμαλο ψυχάκια που μιλούσε συνθηματικά με την κωλοπαρέα του;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν επέστρεψα σπίτι και έβαλα διαπασών το hasta siempre για το θεό Τσε Γκεβάρα έπεσαν να με φάνε από το κακό τους. Ξεσήκωσα τον κόσμο…δεν υπολογίζω τίποτα και κανέναν… τέτοιες μαλακίες. Πάνω στη κουβέντα πετάγεται η Φλαβιάρα και με λέει χαραμοφάη. Μου γύρισε το μάτι. Εγώ χαραμοφάης; Εγώ βάζω τη ζωή μου σε κίνδυνο για το καλό του τόπου. Ορίστε κύριε οι αποδείξεις. Κοιτάξτε τι ανακάλυψα.

Δίνω το σιντί στη Φλαβιάρα και το βάζει στον υπολογιστή. Περίμενα να δω λίστες ονομάτων και ξαφνικά βλέπουμε τη Φλώρα πρωταγωνίστρια σε άκρως ερωτικές σκηνές με τον πιτσιρικά. Η Φλώρα να βογκάει. Ο μικρός να δίνει ρέστα. Βάζει η Φλώρα τα κλάματα. Είδαμε και πάθαμε να τη συνεφέρουμε.

Και τότε έπεσε το μεγάλο ερώτημα: «αν ο τρελαμένος κουμπιουτεράκιας κυκλοφορεί το βίντεο στο διαδίκτυο;». Καθόλου απίθανο. Τόσα γίνονται στις μέρες μας. Η Φλώρα δεν πήρε πρέφα τίποτα. Τι κάνουμε λοιπόν; Ο θείος συνέστησε ψυχραιμία και πρότεινε να επισκεφθούμε τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μπαρμπούτσαλα. Το θέμα απαιτεί άμεση και ουσιαστική παρέμβαση.

Για μια ακόμη φορά πήρα το βάρος στους ώμους μου. Τρελαίνομαι για κάτι τέτοιες στιγμές. Να μπουκάρω στα καλά του καθουμένου και να τα κάνω λαμπόγυαλο. Τίποτα δε του άφησα όρθιο. Κουμπιούτερ, εκτυπωτές, καλώδια, πρίζες…ο κακός χαμός. Και όχι μόνο. Ούτε ποτήρι για πιει νερό, ούτε βρακί για να φορέσει δε θα βρει το μαλακισμένο. Καθότανε σε μια γωνιά χεσμένος πατόκορφα.

Ωραία το λύσαμε το προβληματάκι. Η Φλώρα με αγκάλιασε με ευγνωμοσύνη. Ούτε φαντάζεται την πραγματική αλήθεια. Δηλαδή, έκανα κατά λάθος το σωστό. Μια χαρά Φλοξ τα κατάφερες. Ίσως την επόμενη φορά σταθείς πιο τυχερός.