Εχθρός εν όψει

Τώρα πια ο Φλάβιος δεν έχει καμιά αμφιβολία για την αντιπάθεια του Φλοξ στο πρόσωπό του. Για να ηρεμήσει τα πνεύματα επιστρατεύει την ποιητική του φαντασία…

Φλάβιος 2

Χρειάζομαι επειγόντως δυνατό καφέ για να συνέλθω από τη χθεσινή περιπέτεια. Ο Φλοξ αποδεικνύεται επικίνδυνος. Έχει βάλει σκοπό να με εξοντώσει και δε διστάζει να στρέψει τις εγκληματικές του ενέργειες ενάντια σε αθώους ανθρώπους.

Ο Δημήτριος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του. Αν πάθαινε κακό δε θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου. Ο ίδιος δεν υποψιάζεται τον πραγματικό ένοχο. Όμως εγώ ξέρω και είμαι απολύτως βέβαιος για τα βρωμερά σχέδια του εχθρού μου. Αν η Φλώρα δεν πάρει δραστικά μέτρα για να με προστατέψει τότε θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Θα είμαι κάθετος απέναντί της και δε θα ανεχθώ καμιά ανόητη δικαιολογία.

Μέχρι να αναρρώσει ο Δημήτριος αποφάσισα να μείνει μαζί μου για να τον φροντίσω καλύτερα. Είναι μια καλή ευκαιρία να σεβαστεί ο Φλοξ την παρουσία μου και τις επιλογές μου. Κάτι τέτοιο σημαίνει αδιάκοπη επαγρύπνηση και παρακολούθηση των κινήσεών του προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

Επιπλέον, σκέφτηκα να επιλέξω για την αποψινή ποιητική βραδιά το έργο του Τσαρλς Μπουκόφσκι. Υποψιάζομαι ότι η έκλυτη ζωή του ποιητή και η ρεαλιστική του γραφή θα ταιριάξει με την ιδιοσυγκρασία του μαλλιαρού τέρατος. Κι έτσι θα εξασφαλίσω κάποιες ξέγνοιαστες μέρες…

Τσάρλς Μπουκόφσκι (1920 -1994) αμερικανός ποιητής και συγγραφέας. Η περιπετειώδης ζωή του, η παθιασμένη σχέση με το αλκοόλ, επηρέασαν καθοριστικά τη γραφή του. Αν και στην Αμερική δεν αναγνωρίστηκε το έργο του από την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ευρώπη θεωρήθηκε ο μεγαλύτερος εκφραστής του κινήματος του βρώμικου ρεαλισμού.