Το αλκοόλ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ο Φλοξ είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στις ποιητικές βραδιές και να γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η ερωτική σχέση του Φλάβιου προκαλεί τις αρνητικές απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας και τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή…

Φλοξ 2

Άνοιξε η τρελή το γκάζι και έβαλε το κεφαλάκι της στο φούρνο. Δίπλα τα παιδιά της να κοιμούνται και η Σύλβια Πλαθ στο φούρνο με πατάτες. Κόκαλο η αμερικάνα το πρωί και εμείς μέχρι το ξημέρωμα να διαβάζουμε τα ποιήματά της. Έτρεμαν τα χειλάκια της Φλαβιάρας και ο Δημήτριος να του σφίγγει το χέρι για συμπαράσταση. Μεγάλος έρωτας… Κόντεψα να ξεράσω με το θέαμα.

Να δεις που θα τον κρατάει τα βράδια στο σπίτι ο ξετσίπωτος. Αλλά δε θα του κάνω τη χάρη. Ούτε στο γκαράζ δε θα μπορέσουν να βρεθούν τα πιτσουνάκια μου. Τέρμα οι ανωμαλίες. Δε θα γίνω εγώ ρεζίλι στη γειτονιά.

Σκέφτηκα να επέμβω δραστικά. Ίσως και να το παρατράβηξα, δε λέω, θέλουν προσοχή αυτά τα πράγματα. Δε φαντάστηκα ότι λίγη στάχτη τσιγάρου στο ποτήρι με το κρασί του Μήτσου θα προκαλούσε τόση ζημιά. Χλόμιασε ο ξενέρωτος και εκλιπαρούσε απεγνωσμένα για βοήθεια. Η Φλαβιάρα τον κρατούσε αγκαλιά και του έδινε κουράγιο για να κρατηθεί στη ζωή.

Κάλεσαν ασθενοφόρο και έφυγαν για το νοσοκομείο. Πήγα μαζί τους δήθεν για συμπαράσταση και διαπίστωσα για μια ακόμη φορά τα χάλια της δημόσιας υγείας. Όλες οι φυλές του κόσμου να βαρυγκωμάνε στους διαδρόμους. Παρκαρισμένα φορεία με γεροντάκια σε απόγνωση και συγγενείς ουρλιάζοντας να ζητάνε τον υπεύθυνο. Τελικά πεθαίνεις για πλάκα σε αυτή τη χώρα.

Θαρρείς και αυτό που ήθελα να σκοτώσω, δεν ήταν μέσα από το δέρμα, δεν ήταν ο αδύναμος, γαλάζιος παλμός που τιναζόταν κάτω από το δάκτυλό μου, μα κάπου αλλού, πιο βαθιά, πιο μυστικά, κάπου πολύ πιο δύσκολο να βρεθεί.

Σύλβια Πλαθ  – Ο γυάλινος κώδωνας