Μια ήσυχη γωνιά για μένα

Ο Φλάβιος βρίσκει μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού για να δουλέψει απερίσπαστος. Το γκαράζ δεν είναι το ιδανικό γραφείο αλλά η ανάγκη κάνει τους ανθρώπους ευρηματικούς.

Φλάβιος 2

Κρύο και θλιβερό. Μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το χώρο εργασίας μου. Τουλάχιστον εδώ μέσα το αντιπαθέστατο τετράποδο δεν μπορεί να με αναστατώσει με την παρουσία του. Η Φλώρα παραξενεύτηκε με τη μετακόμισή μου στο γκαράζ αλλά ρίχνοντας μια ματιά στον Φλοξ που παρίστανε τον αθώο κατάλαβε ακριβώς τους λόγους που με ώθησαν σε μια τέτοια απόφαση.

Τάχα μου μάλωσε το μαλλιαρό τέρας και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του αλλά δε με έπεισε η ατυχή της προσπάθεια. Είναι ολοφάνερη η μεγάλη της αδυναμία στο πρόσωπό του. Τέλος πάντων δε θα επεκταθώ περισσότερο στο θέμα γιατί συγχύζομαι και μόνο στην αναφορά του ονόματός του.

Απόψε θα επιλέξω αγαπημένα ποιήματα της Σύλβια Πλαθ και θα μιλήσω για την ταραγμένη της ζωή. Θα είναι μια σημαντική βραδιά για έναν επιπλέον λόγο, κάλεσα τον αγαπημένο μου σύντροφο Δημήτριο, να μας τιμήσει με την παρουσία του.

Η Φλώρα αντέδρασε με ευγένεια και διακριτικότητα. Γνωρίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή μου ο συγκεκριμένος άνθρωπος και δε γίνεται ενοχλητική με άστοχες ερωτήσεις ή αδιάκριτα βλέμματα. Ελπίζω μόνο να δεχτεί εξίσου καλά την παρουσία του στο δωμάτιο μου. Για την ώρα το έχω αποφύγει. Σύντομα όμως θα πρέπει να τακτοποιήσω και αυτό το θέμα.

Η Σύλβια Πλαθ (1932- 1963), θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αμερικανίδες ποιήτριες. Η ίδια έπασχε από κατάθλιψη και σε νεαρή ηλικία έκανε την πρώτη της απόπειρα αυτοκτονίας. Παντρεμένη με τον ποιητή Τεντ Χιουζ, μητέρα δυο παιδιών, έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή της. Είναι η πρώτη ποιήτρια που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ μετά θάνατον.