Το συγγραφικό μου εργαστήρι

Απέκτησα το δικό μου χώρο στο διαδίκτυο. Έστησα εδώ το συγγραφικό μου εργαστήρι και αγνόησα τους κινδύνους που εγκυμονεί τούτο το τόλμημα. Τι θα κάνω; Τρεις φανταστικοί χαρακτήρες θα αφηγούνται «Μια ξέγνοιαστη μέρα» της ζωής τους και οι αναγνώστες θα παίρνουν μέρος στη μυθοπλασία.

Κάτι σαν παιχνίδι…

Εικονογράφηση:  Χρήστος Παπανίκος

Η πρόθεσή μου

Φλώρα, Φλάβιος και Φλοξ. Φανταστικοί χαρακτήρες αλλά ταυτόχρονα πραγματικοί και αναγνωρίσιμοι ανάμεσά μας. Η αναγκαστική τους συμβίωση, η παράλληλη εξιστόρηση «Μιας ξέγνοιαστης μέρας» δε φιλοδοξεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα. Ένα παιχνίδι γραφής είναι ανάμεσα στο συγγραφέα και στον αναγνώστη, η ακατανίκητη έλξη να συντομεύσω την απόσταση μεταξύ μας, η περιέργεια να δοκιμάσω τις προσωπικές μου αντοχές.

Η συγγραφή απαιτεί ταλέντο, εσωτερική πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Επιπλέον χρειάζεται χρόνος, για να ζυμωθούν και να ταιριάξουνε οι λέξεις μεταξύ τους. Τα κείμενα της «ξέγνοιαστης μέρας» δε διεκδικούν λογοτεχνικές δάφνες και αρετές. Κατά συνέπεια δε θα εκδοθούν ποτέ.

Οι ιστορίες μου, σύντομες και περιεκτικές, θα φωτογραφίζουν σημαντικές στιγμές της ζωής τους, σκέψεις, συναισθήματα και εσωτερικές συγκρούσεις. Μέσα από την καθημερινότητά τους σχολιάζουν την επικαιρότητα και θα αναδεικνύουν τα καλλιτεχνικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Δεν υπόσχομαι ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάζει πάντα. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες στο εργαστήρι του συγγραφέα…

Φλώρα, Φλάβιος, Φλοξ

Οι όροι του παιχνιδιού

Απλά πράγματα:

Δεν μπορείτε να αναπαράγετε κείμενά μου αυτούσια σε δικές σας ιστοσελίδες ή blogs, χωρίς την άδειά μου. Ωστόσο αν επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μου και τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις τότε ευχαρίστως θα σας δώσω τη συγκατάθεσή μου.

Προτιμώ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και να εφαρμόζετε τους βασικούς κανόνες σύνταξης και ορθογραφίας.

Συστάσεις ›